Focaccia bez hnětení
- Celková doba 5 hod. 35 min
- 10 min
Příprava - 25 min
Vaření - 5 hod.
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
8 os.
2 čl Sušené pekařské droždí
1.5 čl Med
35 cl Teplá voda
450 g Hladká mouka
1.5 čl Sůl
3 pl. Olivový olej
2 čl Nasekaný rozmarýn
1 čl Mořská sůl
Příslušenství
Plech na pečení Plech na pečení XL
Příprava
Fáze 1 /6
Do středně velké mísy dejte sušené droždí, med a vlažnou vodu. Zamíchejte a nechte 5 minut odpočívat. Přidejte mouku a sůl a silikonovou vařečkou míchejte, dokud nevznikne velmi jemné a lepivé těsto.
Fáze 2 /6
Tři čtvrtiny olivového oleje dejte do velké mísy. Do něj přidejte pomocí vařečky těsto. Přikryjte utěrkou a nechte 3 až 4 hodiny odpočívat v teple. Těsto svůj objem zdvojnásobí.
Fáze 3 /6
Zbývající olej nalijte do zapékací mísy. Zasuňte vařečku na jedné straně mísy pod těsto a překlopte ho směrem dovnitř. Postup opakujte po celém obvodu mísy. Poté dejte těsto do zapékací mísy. Pokud je to nutné, trochu ho roztáhněte, aby pokrylo celé dno zapékací mísy. Zakryjte ho a nechte ho ještě 1,5 hodiny kynout.
Fáze 4 /6
Navlhčete si ruce a zapíchávejte prsty opakovaně do těsta, aby se v těstu vytvořily otvory. Posypte snítkami rozmarýnu a solným květem.
Fáze 5 /6
Zapékací mísu dejte do grilu OptiGrill ještě předtím, než ho zapnete. Gril zavřete a zapněte. Automaticky bude nastaven program MANUAL. Zvolte oranžové nastavení pomocí tlačítka M a stiskněte OK. Po předehřátí přístroje pečte 25 minut.
Fáze 6 /6
Focacciu vyklopte na prkénko. Nechte vychladnout a podávejte.