Florentinská vejce - recept Cookeo | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Florentinská vejce

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 14 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    4 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

6 os.

  • 6 Vejce, extra čerstvá, velká

  • 180 g Listy špenátu, omyté

  • 1 Cibule, jemně nasekaná

  • 3 pl. Olej

  • 450 ml Studené mléko

  • 20 g Máslo

  • 20 g Mouka

  • Sůl, pepř, muškátový oříšek

  • 3 pl. Parmazán

  • 6 Misky (140 ml) + pečicí papír, stejný průměr jako miska

Příprava

Fáze 1 /7

Připravte si ingredience.

  • 6 Vejce, extra čerstvá, velká
  • 180g Listy špenátu, omyté
  • 1 Cibule, jemně nasekaná
  • 3pl. Olej
  • 450ml Studené mléko
  • 20g Máslo
  • 20g Mouka
  • Sůl, pepř, muškátový oříšek
  • 3pl. Parmazán
  • 6 Misky (140 ml) + pečicí papír, stejný průměr jako miska

Fáze 2 /7

Cibuli oloupejte a najemno nakrájejte.

  • 1 Cibule, jemně nasekaná

Fáze 3 /7

Do nádoby nalijte olej. Přidejte cibuli a špenát. Po uvaření odložte stranou.

  • 180g Listy špenátu, omyté
  • 1 Cibule, jemně nasekaná
  • 3pl. Olej

Fáze 4 /7

Rozpusťte máslo s moukou. Zamíchejte. Přidejte mléko. Šlehejte, dokud směs nezhoustne. Přidejte koření. Přidejte vařenou zeleninu.

  • 450ml Studené mléko
  • 20g Máslo
  • 20g Mouka
  • Sůl, pepř, muškátový oříšek

Fáze 5 /7

Rozdělte do misek. Do každé rozklepněte vajíčko. Vložte papír na dno nádoby a na něj misky. Vlijte 200 ml vody.

  • 6 Vejce, extra čerstvá, velká
  • 6 Misky (140 ml) + pečicí papír, stejný průměr jako miska

Fáze 6 /7

Doba vaření: 4 minuty

Fáze 7 /7

Posypte strouhaným parmazánem. Podávejte.

  • 3pl. Parmazán