Florentinská vejce
- Celková doba 14 min
- 10 min
Příprava - 4 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (7)
Multifunkční elektrický hrnec Tefal Cook4Me+ CY851130 Bílý Multifunkční elektrický hrnec Tefal Cook4Me+ Connect CY855830 Černý Inteligentní multifunkční hrnec Tefal Cook4me Touch WiFi CY912831 Černá Inteligentní multifunkční hrnec Tefal Cook4me+ CY851130 Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
6 os.
6 Vejce, extra čerstvá, velká
180 g Listy špenátu, omyté
1 Cibule, jemně nasekaná
3 pl. Olej
450 ml Studené mléko
20 g Máslo
20 g Mouka
Sůl, pepř, muškátový oříšek
3 pl. Parmazán
6 Misky (140 ml) + pečicí papír, stejný průměr jako miska
Příprava
Fáze 1 /7
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /7
Cibuli oloupejte a najemno nakrájejte.
Fáze 3 /7
Do nádoby nalijte olej. Přidejte cibuli a špenát. Po uvaření odložte stranou.
Fáze 4 /7
Rozpusťte máslo s moukou. Zamíchejte. Přidejte mléko. Šlehejte, dokud směs nezhoustne. Přidejte koření. Přidejte vařenou zeleninu.
Fáze 5 /7
Rozdělte do misek. Do každé rozklepněte vajíčko. Vložte papír na dno nádoby a na něj misky. Vlijte 200 ml vody.
Fáze 6 /7
Doba vaření: 4 minuty
Fáze 7 /7
Posypte strouhaným parmazánem. Podávejte.