Dort Mimosa
- Celková doba 1 hod. 35 min
- 40 min
Příprava - 35 min
Vaření - 20 min
Chlazení
Přísady
8 os.
10 Vejce
330 g Cukr
190 g Hladká mouka
160 g Bramborový škrob
2 čl Vanilkový extrakt
1.5 l Pudinkový krém
13 cl Čerstvá mléčná smetana
150 g Moučkový cukr
40 cl Voda
4 cl Amaretto likér
Příslušenství
Flex metla Hnětací hák
Příprava
Fáze 1 /20
Troubu předehřejte na 170 stupňů bez ventilace.
Fáze 2 /20
Do mísy stroje dejte cukr a vejce a stiskněte "Start".
Fáze 3 /20
V samostatné misce smíchejte bramborový škrob a mouku přes síto.
Fáze 4 /20
Do mísy stroje s vaječnou směsí přidejte sypké ingredience (bramborový škrob a mouku) po lžících a stiskněte "Start".
Fáze 5 /20
K předchozí směsi nakonec přidejte vanilkový extrakt.
Fáze 6 /20
Směs nalijte do vymazané dortové formy.
Fáze 7 /20
Vložte do trouby na střední stupeň a pečte asi 30 minut na 170 stupňů.
Fáze 8 /20
Po uplynutí doby zkontrolujte střed špejlí: v případě potřeby prodlužte pečení o dalších 5 minut.
Fáze 9 /20
Dort nechte alespoň 20 minut vychladnout.
Fáze 10 /20
Mezitím do umyté mixovací nádoby stroje nalijte smetanu a stiskněte "Start".
Fáze 11 /20
Do mixovací nádoby stroje přidejte pudinkový krém a stiskněte "Start".
Fáze 12 /20
Použijte velký nůž na krájení dortu: rozřízněte korpus pomalu až do středu na 3 díly.
Fáze 13 /20
Jednu třetinu nakrájejte na malé kostičky a dejte stranou.
Fáze 14 /20
Do umyté mixovací nádoby stroje přidejte vodu, moučkový cukr a amaretto likér a stiskněte "Start".
Fáze 15 /20
Pomocí získaného sirupu potřete pomocí štětce korpus.
Fáze 16 /20
Přidejte 2/3 smetany, abyste vytvořili kopuli, zbytek dejte stranou.
Fáze 17 /20
Navrch dejte zbývající část dortu a namočte sirupem.
Fáze 18 /20
Zbylý krém rozetřete na povrch dortu pomocí stěrky.
Fáze 19 /20
Navrch nasypte kousky těsta a rukama lehce přitlačte, aby se přilepilo k povrchu dortu.
Fáze 20 /20
Nakonec poprašte moučkovým cukrem.