Domácí falafel
- Celková doba 1 hod. 25 min
- 15 min
Příprava - 10 min
Vaření - 1 hod.
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (19)
Tichá horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence Coal EY551HE0 Tmavě šedá EY145310 Easy Fry Compact 3l Forest Tefal zelená EY9428E0 Easy Fry Dual XXL horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Digital EY505D15 Nerezová/Černá Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
150 g Suchá cizrna
4 strou. Stroužky česneku
1 kus Cibule
1 sva. Svazek koriandru
1 sva. Svazek petrželky
0.5 lžička Mletý římský kmín
0.25 lžička Čerstvě mletý černý pepř
1 lžička Sůl
1 špet. Mleté chilli
1 lžička Prášek do pečiva
1 lžíce Mouka
35 g Sezamová semínka
25 ml Olej
1 kus Pita
Rajčata
Okurka hadovka
Příprava
Fáze 1 /4
Suchou cizrnu namočte na noc do vody. Druhý den ji sceďte a přesuňte do misky, ale nevařte.
Fáze 2 /4
Cibuli, česnek, petrželku a koriandr nakrájejte nadrobno a přidejte je k cizrně. I koření přidejte k ostatním ingrediencím. Podle chuti osolte a přidejte velmi málo chilli. Vše důkladně promíchejte a směs na vícekrát posekejte v sekáčku s čepelemi.
Fáze 3 /4
Vyklopte ji do mísy, přidejte prášek do pečiva, mouku a vodu. Směs promíchejte rukama a dejte ji na hodinu odpočinout do lednice.
Fáze 4 /4
Z hmoty vytvarujte mokrýma rukama kuličky. Do koše horkovzdušné fritézy dejte najednou tolik kuliček, kolik se do něj pohodlně vejde, abyste s nimi mohli během pečení několikrát zatřást a otočit je. Pečte 10 minut při teplotě 200 °C.