Domácí falafel
- Celková doba 1 hod. 25 min
- 15 min
Příprava - 10 min
Vaření - 1 hod.
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (17)
EY145810 Easy Fry Compact 3l horkovzdušná fritéza Tefal černá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Digital EY505D15 Nerezová/Černá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Černá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801815 Černá Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
150 g Suchá cizrna
4 strou. Stroužky česneku
1 kus Cibule
1 sva. Svazek koriandru
1 sva. Svazek petrželky
0.5 lžička Mletý římský kmín
0.25 lžička Čerstvě mletý černý pepř
1 lžička Sůl
1 špet. Mleté chilli
1 lžička Prášek do pečiva
1 lžíce Mouka
35 g Sezamová semínka
25 ml Olej
1 kus Pita
Rajčata
Okurka hadovka
Příprava
Fáze 1 /4
Suchou cizrnu namočte na noc do vody. Druhý den ji sceďte a přesuňte do misky, ale nevařte.
Fáze 2 /4
Cibuli, česnek, petrželku a koriandr nakrájejte nadrobno a přidejte je k cizrně. I koření přidejte k ostatním ingrediencím. Podle chuti osolte a přidejte velmi málo chilli. Vše důkladně promíchejte a směs na vícekrát posekejte v sekáčku s čepelemi.
Fáze 3 /4
Vyklopte ji do mísy, přidejte prášek do pečiva, mouku a vodu. Směs promíchejte rukama a dejte ji na hodinu odpočinout do lednice.
Fáze 4 /4
Z hmoty vytvarujte mokrýma rukama kuličky. Do koše horkovzdušné fritézy dejte najednou tolik kuliček, kolik se do něj pohodlně vejde, abyste s nimi mohli během pečení několikrát zatřást a otočit je. Pečte 10 minut při teplotě 200 °C.