- recept | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Domácí falafel

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 1 hod. 25 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    10 min
  • Chlazení
    1 hod.

Přísady

4 os.

  • 150 g Suchá cizrna

  • 4 strou. Stroužky česneku

  • 1 kus Cibule

  • 1 sva. Svazek koriandru

  • 1 sva. Svazek petrželky

  • 0.5 lžička Mletý římský kmín

  • 0.25 lžička Čerstvě mletý černý pepř

  • 1 lžička Sůl

  • 1 špet. Mleté chilli

  • 1 lžička Prášek do pečiva

  • 1 lžíce Mouka

  • 35 g Sezamová semínka

  • 25 ml Olej

  • 1 kus Pita

  • Rajčata

  • Okurka hadovka

Příprava

Fáze 1 /4

Suchou cizrnu namočte na noc do vody. Druhý den ji sceďte a přesuňte do misky, ale nevařte.

  • 150g Suchá cizrna

Fáze 2 /4

Cibuli, česnek, petrželku a koriandr nakrájejte nadrobno a přidejte je k cizrně. I koření přidejte k ostatním ingrediencím. Podle chuti osolte a přidejte velmi málo chilli. Vše důkladně promíchejte a směs na vícekrát posekejte v sekáčku s čepelemi.

  • 4strou. Stroužky česneku
  • 1kus Cibule
  • 1sva. Svazek koriandru
  • 1sva. Svazek petrželky
  • 0.5lžička Mletý římský kmín
  • 0.25lžička Čerstvě mletý černý pepř
  • 1lžička Sůl
  • 1špet. Mleté chilli

Fáze 3 /4

Vyklopte ji do mísy, přidejte prášek do pečiva, mouku a vodu. Směs promíchejte rukama a dejte ji na hodinu odpočinout do lednice.

  • 1lžička Prášek do pečiva
  • 1lžíce Mouka

Fáze 4 /4

Z hmoty vytvarujte mokrýma rukama kuličky. Do koše horkovzdušné fritézy dejte najednou tolik kuliček, kolik se do něj pohodlně vejde, abyste s nimi mohli během pečení několikrát zatřást a otočit je. Pečte 10 minut při teplotě 200 °C.