Casatiello chléb se šunkou
- Celková doba 14 hod. 20 min
- 30 min
Příprava - 50 min
Vaření - 13 hod.
Chlazení
Přísady
4 os.
15 ml Voda pokojové teploty
1 čl Moučkový cukr
1 sáček Sušené pekařské droždí (4,6g)
250 g Mouka
5 g Jemná sůl (1 lžička)
50 g Máslo
100 g Neapolská klobása
50 g Nakrájená šunka
80 g Kostkové pecorino
50 g Moliterno lanýžový sýr
50 g Provolone
1 čl Mletý pepř černý
4 Čerstvá vejce
Příslušenství
Gril
Příprava
Fáze 1 /11
Tento recept vyžaduje, abyste ho nechali přes noc odležet.
Fáze 2 /11
Do mísy přidejte vodu, cukr a droždí, poté zamíchejte a nechte droždí rozpustit.
Fáze 3 /11
Přidejte směs mouky a vody/cukru/droždí do mísy mixéru s připojeným hákem na těsto a poté míchejte při střední rychlosti 2 minuty. Přidejte sůl a míchejte další 2 minuty. Přidejte máslo a míchejte, dokud se těsto neodlepí od stran. Těsto dejte stranou do velké mísy a zakryjte fólií. Nechte přes noc vychladit v lednici.
Fáze 4 /11
Druhý den ráno těsto vyndejte z lednice a nechte při pokojové teplotě alespoň 1 hodinu.
Fáze 5 /11
Plech na savarin vymažeme sádlem. 50 g těsta si dejte stranou.
Fáze 6 /11
Na lehce pomoučené pracovní ploše těsto rozválejte válečkem na obdélník 40 cm x 25 cm.
Fáze 7 /11
Uzeninu a sýry nakrájíme najemno, poté rozložíme po celém povrchu a dochutíme pepřem. Srolujte podélně, ale ne příliš těsně, aby vznikla klobása. Výslednou klobásu vložte do formy a spojte oba konce dohromady. Přikryjeme čistou vlhkou utěrkou a necháme na teplém místě asi 2 hodiny odpočívat.
Fáze 8 /11
Pomocí štětce lehce navlhčete vršek klobásy. Poté položte čerstvá, čistá vejce na casatiello a mírně je přitlačte.
Fáze 9 /11
Ze zbylého těsta, které jste si odložili, vytvořte 1 cm široké proužky, které překřížíte přes vejce, aby držely na místě.
Fáze 10 /11
Plech vložte do Easy Fry s grilovacím tácem a spusťte program AIR FRY při 160 °C na 35 minut.
Fáze 11 /11
Necháme vychladnout, poté vyjmeme z formy a podáváme na talíři.