Caponata
- Celková doba 2 hod. 1 min
- 25 min
Příprava - 36 min
Vaření - 1 hod.
Chlazení
Přísady
4 os.
1.5 Lilky (750 g)
1.5 pl. Jemná sůl
4 pl. Olivový olej
1.5 kostka Cibule nakrájené na kostičky (250 g)
2 strou. Česnek, nasekaný
1.5 vět. Stonky řapíkatého celeru nakrájeného na kostičky (130 g)
0.75 pl. Krupicový cukr
1.5 pl. Ocet z červeného vína
0.75 pl. Rajčatové pyré
6 Rajčata, loupaná a zbavená semínek (500 g)
100 g Vypeckované zelené olivy, rozpůlené
15 g Kapary
15 g Rozinky
65 g Pražené piniové oříšky
2 pl. Bazalka, jemně nasekaná
Pepř
Příslušenství
Plech na pečení Plech na pečení XL
Příprava
Fáze 1 /6
Lilek nakrájejte na 1cm kostky a posypte solí. Promíchejte a nechejte 1 hodinu v cedníku okapat. Opláchněte studenou vodou a osušte papírovou utěrkou.
Fáze 2 /6
Před spuštěním vložte do přístroje OptiGrill příslušenství do trouby. Zavřete gril a zapněte jej. Automaticky se zvolí Manuální program. Tlačítkem M vyberte nastavení Červené barvy a stiskněte OK. Po předehřátí přidejte olej, cibuli, česnek a stonek řapíkatého celeru. Míchejte a opékejte přikryté 8 minut.
Fáze 3 /6
Přidejte lilky, zamíchejte a opékejte přikryté dalších 8 minut.
Fáze 4 /6
Mezitím si v malé misce smíchejte cukr s octem a rajčatovým protlakem. Tuto směs nalijte na lilky, poté přidejte čerstvá rajčata nakrájená na kostky. Zamíchejte a zakryjte na 20 minut, aby se všechny ingredience podusily.
Fáze 5 /6
Po uvaření přidejte olivy, kapary, rozinky, piniové oříšky a bazalku. Přidejte pepř a dochuťte.
Fáze 6 /6
Ihned podávejte a vychutnejte si výsledek.