Burgery s krevetami
- Celková doba 1 hod. 45 min
- 30 min
Příprava - 15 min
Vaření - 1 hod.
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
8 os.
11 Vejce
1 Trocha bílého nebo vinného octa
0.5 Středně velká cibule
8 pl. Majonéza
4 pl. Kečup
2 g Mořská sůl
700 g Krevety
12 g Kukuřičný škrob
Mletý pepř
280 g Panko strouhanka
80 g Polohrubá mouka
8 Malé hamburgerové bulky
8 pl. Wasabi majonéza
1 Kapusta
Na jogurtovou omáčku:
2 Bílý jogurt
2 pl. Olivový olej
Petržel
Pažitka
Sůl a pepř
Příslušenství
Základní grilovací deska
Příprava
Fáze 1 /14
Osm vajec o pokojové teplotě vložte do hrnce. Zalijte je vodou (2 cm nad vejce). Přidejte trochu bílého nebo vinného octa a přiveďte k varu. V závislosti na velikosti vajec vařte při střední teplotě po dobu 8 až 9 minut.
Fáze 2 /14
Vařečkou s otvorem vyndejte vejce z vody a ponořte je do velmi studené vody.
Fáze 3 /14
Až vejce vychladnou, oloupejte je a nakrájejte na hrubo. Postavte stranou.
Fáze 4 /14
Cibuli nasekejte na jemno.
Fáze 5 /14
V míse smíchejte nakrájená natvrdo uvařená vejce, nasekanou cibuli, majonézu a kečup. Dochuťte solí a pepřem. Dejte do chladničky.
Fáze 6 /14
Jednu třetinu krevet nakrájejte na 4 díly. Zbytek zamíchejte.
Fáze 7 /14
Zbývající 3 vejce trochu našlehejte v míse.
Fáze 8 /14
Nasekané krevety a kousky krevet dejte do mísy. Přidejte kukuřičný škrob a 1 polévkovou lžíci šlehaných vajec. Dochuťte solí a pepřem.
Fáze 9 /14
Namažte si ruce trochou oleje. Směs rozdělte na 8 porcí. Ty vytvarujte do kousků o tloušťce 0,5 cm. Položte je na plech a dejte je na 1 hodinu do chladničky.
Fáze 10 /14
Do mělké misky nasypte panko strouhanku, do druhé misky mouku. Kousky směsi po jednom postupně obalte moukou, poté šlehanými vejci, a nakonec panko strouhankou. Měly by být zcela pokryté strouhankou.
Fáze 11 /14
Dejte je do fritézy Easy Fry. Obalené kousky postříkejte kuchyňským olejem ve spreji (pokud ho nemáte, potřete je trochou běžného kuchyňského oleje). Nastavte program NUGETKY na 15 minut při teplotě 200 °C.
Fáze 12 /14
Nahřejte hamburgerové bulky několik minut v troubě při teplotě 180 °C a poté je rozkrojte na šířku napůl. Kapustu nakrájejte na jemno.
Fáze 13 /14
Připravte jogurtovou omáčku. Do mísy dejte jogurt. Přidejte olivový olej, 2 polévkové lžíce nasekané petrželky a 2 polévkové lžíce nasekané pažitky. Dochuťte solí a pepřem. Zamíchejte a odložte do chladu.
Fáze 14 /14
Jogurtovou omáčkou natřete jednu polovinu hamburgerové bulky. Obložte nasekanou kapustou a na každou bulku položte křupavý burger s krevetami. Ozdobte vaječným salátem a přiklopte druhou polovinou bulky. Ihned podávejte.