Burgerové cupcaky
- Celková doba 1 hod. 43 min
- 1 hod.
Příprava - 43 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
8 os.
1 Sladké těsto na dort (6 os.)
1 Čokoládový krém ganache (6 osob)
250 g Marcipán
Žluté potravinářské barvivo
Červené potravinářské barvivo
20 Čerstvé jahody
30 list Jemně nasekaná máta
Příslušenství
Šlehač Flex metla
Příprava
Fáze 1 /8
Tento recept vyžaduje dvě základní přípravy: sladké těsto na dort (6 osob) a čokoládový krém ganache (6 osob). Připravili jste si je, než budete pokračovat v tomto receptu? Pokud ne, recepty na sladké těsto na dort a čokoládový krém ganache najdete v bloku "Předpoklad" návratem na hlavní obrazovku receptu.
Fáze 2 /8
Do obdélníkové formy vyložené potravinářskou fólií nalijte čokoládový krém ganache do tloušťky 0,5 cm. Odložte na 2 hodiny do lednice.
Fáze 3 /8
Troubu předehřejte na 170°C.
Fáze 4 /8
Sladké těsto na dort rovnoměrně rozdělte mezi formy na muffiny (asi 60 g na formu). Pečte 18 minut.
Fáze 5 /8
Nechte vychladnout na mřížce a poté vyjměte z dortových forem. U tohoto receptu vznikne 10 cupcaků.
Fáze 6 /8
Na pracovní ploše smíchejte marcipán a potravinářské barvivo, abyste získali oranžovou barvu na sýr čedar v burgeru. Posypte pracovní plochu trochou kukuřičné mouky. Pomocí válečku vyválejte marcipán na tloušťku 2 mm. Nakrájejte ho na 6 cm čtverečky.
Fáze 7 /8
Sestavte burgery. Cupcaky rozkrojte napůl. Nakrájejte ganache na 10 plátků pomocí 6 cm vykrajovátka, abyste vytvořili maso.
Fáze 8 /8
Umístěte kolečka ganache na základ cupcaku. Pokračujte v sestavování burgeru tím, že na něj položíte marcipán ‚čedar‘, poté nakrájené jahody a nakonec mátu, která dodá iluzi rajčat a hlávkového salátu.