Burgerové cupcaky - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Burgerové cupcaky

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 1 hod. 43 min
  • Příprava
    1 hod.
  • Vaření
    43 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

8 os.

  • 1 Sladké těsto na dort (6 os.)

  • 1 Čokoládový krém ganache (6 osob)

  • 250 g Marcipán

  • Žluté potravinářské barvivo

  • Červené potravinářské barvivo

  • 20 Čerstvé jahody

  • 30 list Jemně nasekaná máta

Příslušenství

  • Šlehač
    Šlehač
  • Flex metla
    Flex metla

Příprava

Fáze 1 /8

Tento recept vyžaduje dvě základní přípravy: sladké těsto na dort (6 osob) a čokoládový krém ganache (6 osob). Připravili jste si je, než budete pokračovat v tomto receptu? Pokud ne, recepty na sladké těsto na dort a čokoládový krém ganache najdete v bloku "Předpoklad" návratem na hlavní obrazovku receptu.

  • 1 Sladké těsto na dort (6 os.)
  • 1 Čokoládový krém ganache (6 osob)

Fáze 2 /8

Do obdélníkové formy vyložené potravinářskou fólií nalijte čokoládový krém ganache do tloušťky 0,5 cm. Odložte na 2 hodiny do lednice.

Fáze 3 /8

Troubu předehřejte na 170°C.

Fáze 4 /8

Sladké těsto na dort rovnoměrně rozdělte mezi formy na muffiny (asi 60 g na formu). Pečte 18 minut.

  • 1 Sladké těsto na dort (6 os.)

Fáze 5 /8

Nechte vychladnout na mřížce a poté vyjměte z dortových forem. U tohoto receptu vznikne 10 cupcaků.

Fáze 6 /8

Na pracovní ploše smíchejte marcipán a potravinářské barvivo, abyste získali oranžovou barvu na sýr čedar v burgeru. Posypte pracovní plochu trochou kukuřičné mouky. Pomocí válečku vyválejte marcipán na tloušťku 2 mm. Nakrájejte ho na 6 cm čtverečky.

  • 250g Marcipán
  • Žluté potravinářské barvivo
  • Červené potravinářské barvivo

Fáze 7 /8

Sestavte burgery. Cupcaky rozkrojte napůl. Nakrájejte ganache na 10 plátků pomocí 6 cm vykrajovátka, abyste vytvořili maso.

Fáze 8 /8

Umístěte kolečka ganache na základ cupcaku. Pokračujte v sestavování burgeru tím, že na něj položíte marcipán ‚čedar‘, poté nakrájené jahody a nakonec mátu, která dodá iluzi rajčat a hlávkového salátu.

  • 1 Čokoládový krém ganache (6 osob)
  • 20 Čerstvé jahody
  • 30list Jemně nasekaná máta