Boloňské špagety
- Celková doba 4 hod.
- 1 hod.
Příprava - 2 hod. 30 min
Vaření - 30 min
Chlazení
Přísady
8 os.
430 g Mouka
200 g Vejce
60 g Kuřecí prsa
500 g Flat iron steak
140 g Vepřová panenka
2000 g Rajčata
40 g Olivový olej
2 díl. Cibule
4 díl. Řapíkatý celer
2 díl. Mrkev
20 g Cukr
300 g Červené víno
600 g Mléko
2 díl. Bobkový list
10 g Tymián
4 g Sůl
4 g Pepř
Příslušenství
Šlehač Odšťavňovač Nástavec na těstoviny Mlýnek na maso
Příprava
Fáze 1 /10
Připojte k přístroji mixér. Mouku s vejci vložte do mísy mixéru . Stiskněte Start. Hotový výsledek by měl připomínat drobenku. Těsto musí být suché, aby se při výstupu z trysky nelepilo.
Fáze 2 /10
Směs nechte asi 30 minut odpočinout v lednici.
Fáze 3 /10
Prsa nakrájejte na malé kousky a dejte stranou.
Fáze 4 /10
Maso nakrájejte na proužky tak, aby odpovídalo plnicí trubici mlýnku. Odstraňte šlachy a vazivové části. Umístěte mlýnek na maso se střední čepelí na stroj. Zmáčkněte Start. Po namletí maso dejte stranou do lednice.
Fáze 5 /10
Nasaďte odšťavňovač na stroj a rajčata jím rozsekejte na malé kousky.
Fáze 6 /10
Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na kostičky nakrájená prsa, zeleninu a mleté maso. Posypte špetkou cukru.
Fáze 7 /10
Když směs zhnědne, přilijte víno a mléko. Přidejte bobkový list a tymián. Okořeňte a 2 hodiny duste na velmi mírném ohni, odkryté. Pokud chcete, můžete přidat trochu rajčatového protlaku pro zahuštění omáčky.
Fáze 8 /10
Přiveďte k varu velký hrnec s osolenou vodou.
Fáze 9 /10
Připravte těstoviny instalací trysky a odpovídajícího nástavce na těstoviny. Ujistěte se, že do plnicí trubice nevkládáte příliš mnoho těsta, protože by ji ucpalo. Pevně stiskněte píst.
Fáze 10 /10
Těstoviny vařte asi 15 minut a podávejte s boloňskou omáčkou. Ozdobte čerstvými bylinkami a hoblinkami parmazánu. Průběžně kontrolujte, protože doba vaření se může lišit mezi 10 a 20 minutami v závislosti na použité mouce.