Barevná velikonoční vajíčka
- Celková doba 45 min
- 20 min
Příprava - 15 min
Vaření - 10 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (19)
Tichá horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence Coal EY551HE0 Tmavě šedá EY145310 Easy Fry Compact 3l Forest Tefal zelená EY9428E0 Easy Fry Dual XXL horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 EY501815 Černá Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
2 os.
2 Vejce
Červené potravinářské barvivo
Bílý ocet
Příprava
Fáze 1 /6
Opatrně vložte vejce do spotřebiče vybaveného talířem. Spusťte proces vaření.
Fáze 2 /6
Vejce vyjměte lžící a vložte do nádoby s ledovou vodou, abyste zastavili proces vaření.
Fáze 3 /6
Připravte barvicí roztok. V dostatečně velké nádobě na ponoření vajec smíchejte horkou vodu, několik lžic bílého octa a potravinářské barvivo. Ocet pomůže zafixovat barvu na skořápce vajec.
Fáze 4 /6
Vložte vejce do červeného roztoku. Ujistěte se, že jsou zcela ponořeny. Doba potřebná k získání požadované barvy se může lišit, ale obecně se doporučuje nechat je máčet alespoň 10 minut pro sytou barvu. Čím déle vajíčka zůstávají v barvivu, tím je barva intenzivnější.
Fáze 5 /6
Jakmile vejce dosáhnou požadovaného odstínu červené, opatrně je vyjměte a položte na mřížku nebo papírovou utěrku. Vyvarujte se jejich tření nebo otírání, mohlo by dojít k odstranění barvy.
Fáze 6 /6
Jakmile vejce důkladně zaschnou, můžete je vyleštit trochou rostlinného oleje, aby se leskla. K nanesení oleje v tenké vrstvě použijte papírový ručník nebo měkký hadřík.