Baklavský cheesecake
- Celková doba 1 hod. 30 min
- 30 min
Příprava - 1 hod.
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (10)
Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Černá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Digital EY505D15 Nerezová/Černá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801815 Černá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Max EY245310 Tmavě zelená/Černá Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
8 os.
6 list Plátky těsta filo
80 g Rozpuštěné máslo
150 g Nesolené pražené pistácie
20 g Moučkový cukr
3 Vejce
110 g bílý cukr
30 g Kukuřičný škrob
7.5 cl Tekutá smetana (30% tuku)
450 g Měkký sýr
12 cl Voda
50 g Krupicový cukr
50 g Tekutý med
100 g Hrubě nasekané pistácie
Příslušenství
Základní grilovací deska
Příprava
Fáze 1 /8
Připravte základ pro cheesecake. Formu o průměru 18 cm vymažte máslem. Filo těsto slepte po dvou k sobě a potřete je štětcem s rozpuštěným máslem. Umisťujte na plech. Odstraňte přebytečné těsto z okolí formy a znovu je použijte tak, že je umístíte do formy, abyste předešli plýtvání.
Fáze 2 /8
Pistácie rozmixujte v sekáčku. Přidejte zbývající rozpuštěné máslo a moučkový cukr a znovu rychle promíchejte, aby se vše spojilo.
Fáze 3 /8
Směs nalijte do formy na základ těsta filo. Rovnoměrně rozetřete a jemně zabalte lžičkou.
Fáze 4 /8
Připravte si formu na cheesecake. Vejce, cukr, mouku, smetanu a měkký sýr dáme do mísy a rozšleháme elektrickým šlehačem. Když je směs napěněná, nalijte do formy.
Fáze 5 /8
Formu s baklavským cheesecakem vložte do přístroje vybaveného talířem. Spusťte proces vaření.
Fáze 6 /8
Mezitím si připravte sirup. Nalijte vodu, cukr a med do hrnce na střední teplotu. Promíchejte stěrkou a nechte sirup asi 10 minut zhoustnout.
Fáze 7 /8
Dort přelijeme sirupem a poklademe nasekanými pistáciemi. Pokud chcete křupavější tvarohový koláč, můžete dort vyjmout z formy a vložit jej zpět do Easy Fry na 5 minut v programu CAKE.
Fáze 8 /8
Před podáváním dejte dort alespoň na 2 hodiny do lednice.