Grilované kuře na řecký způsob s citrónovými bramborami
- Celková doba 1 hod. 45 min
- 20 min
Příprava - 55 min
Vaření - 30 min
Chlazení
Přísady
4 os.
4 Kuřecí prsa
2 pl. Olivový olej
2 Česnek
1 pl. Sušené oregano
1 pl. Sušený tymián
1 Citrón
Sůl a pepř
500 g Brambory (podlouhlé nebo malé brambory)
3 pl. Olivový olej
2 Citrón (šťáva)
1 pl. Sušené oregano
Sůl a pepř
Příprava
Fáze 1 /8
Připravte marinádu na kuře: v míse smíchejte olivový olej, lisovaný česnek, oregano, tymián, citrónovou kůru a šťávu, sůl a pepř. Kuřecí prsa obalte v marinádě a nechte je alespoň 30 minut odpočívat v lednici.
Fáze 2 /8
Mezitím připravte brambory: smíchejte je s olivovým olejem, citrónovou šťávou, oreganem, solí a pepřem.
Fáze 3 /8
Kuřecí maso dejte do přístroje a začněte péct.
Fáze 4 /8
Dejte stranou.
Fáze 5 /8
Brambory dejte do přístroje a začněte péct.
Fáze 6 /8
Kuře ohřívejte s bramborami 5 minut.
Fáze 7 /8
Oběma rukama otevřete rukojeť a kuřecí maso a brambory vyndejte.
Fáze 8 /8
Grilované kuře podávejte s citrónovými bramborami. Dobrou chuť!