Čokoládové šnečí rolky
- Celková doba 4 hod. 3 min
- 1 hod.
Příprava - 33 min
Vaření - 2 hod. 30 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (3)
Přísady
8 os.
1 Těsto na piškoty (12 os.)
1 Čokoládový krém ganache
1 Mléčná čokoláda
15 g Máslo
20 g Moučkový cukr
Příprava
Fáze 1 /13
Tento recept vyžaduje dvě základní přípravy: piškotové těsto (12 osob) a čokoládový krém ganache (6 osob). Připravili jste si ho, než budete pokračovat v tomto receptu? Pokud ne, recepty na piškotové těsto a čokoládový krém ganache najdete v bloku "Předpoklad" návratem na hlavní obrazovku receptu.
Fáze 2 /13
Z tohoto receptu je 8 šneků.
Fáze 3 /13
Troubu předehřejte na 180°C.
Fáze 4 /13
Na plech o rozměrech 36 x 26 cm vyložený pečicím papírem rozetřete pomocí šikmé stěrky piškotové těsto.
Fáze 5 /13
Piškot pečte 8 minut.
Fáze 6 /13
Ihned vyjměte piškotový dort z pekáče a nechte vychladnout na mřížce, aby nevyschl.
Fáze 7 /13
Překlopte piškotový dort na pečicí papír a odstraňte použitý pečicí papír. Pro ještě estetičtější výsledek potřete ganache po druhém otočení piškotového dortu (na hladkou stranu). Nechte si 250 g ganache na potření piškotového dortu.
Fáze 8 /13
Před válením dort dejte do lednice, dokud ganache lehce neztuhne.
Fáze 9 /13
Dort srolujte po šířce nechte 3 cm okraje.
Fáze 10 /13
Před řezáním šneků dejte rolku na 2 hodiny do lednice.
Fáze 11 /13
Chcete-li získat 8 stejně velkých šneků, rozřízněte rolku na polovinu, pak každou polovinu na polovinu a poté každou čtvrtinu znovu na polovinu.
Fáze 12 /13
Ozdobte svých 8 šneků položením dvou čtverečků mléčné čokolády kolem okrajů. Použijte zbylou ganache, aby držely na místě.
Fáze 13 /13
Máslový krém připravte smícháním másla a moučkového cukru v míse. Pomocí dvou teček máslového krému udělejte šnekům oči. Udělejte v ganache čajovou lžičkou zářez, abyste vytvořili ústa. Zaoblená část lžičky vytvaruje ústa. Můžete také použít špičku nože namočenou v troše ganache k vytvoření zorniček očí. Na ozdobu můžete použít i kornoutek.