Čokoládové šnečí rolky - recept Kitchen Machines Touch/Touch + | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Čokoládové šnečí rolky

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 4 hod. 3 min
  • Příprava
    1 hod.
  • Vaření
    33 min
  • Chlazení
    2 hod. 30 min

Přísady

8 os.

  • 1 Těsto na piškoty (12 os.)

  • 1 Čokoládový krém ganache

  • 1 Mléčná čokoláda

  • 15 g Máslo

  • 20 g Moučkový cukr

Příprava

Fáze 1 /13

Tento recept vyžaduje dvě základní přípravy: piškotové těsto (12 osob) a čokoládový krém ganache (6 osob). Připravili jste si ho, než budete pokračovat v tomto receptu? Pokud ne, recepty na piškotové těsto a čokoládový krém ganache najdete v bloku "Předpoklad" návratem na hlavní obrazovku receptu.

  • 1 Těsto na piškoty (12 os.)
  • 1 Čokoládový krém ganache

Fáze 2 /13

Z tohoto receptu je 8 šneků.

Fáze 3 /13

Troubu předehřejte na 180°C.

Fáze 4 /13

Na plech o rozměrech 36 x 26 cm vyložený pečicím papírem rozetřete pomocí šikmé stěrky piškotové těsto.

Fáze 5 /13

Piškot pečte 8 minut.

Fáze 6 /13

Ihned vyjměte piškotový dort z pekáče a nechte vychladnout na mřížce, aby nevyschl.

Fáze 7 /13

Překlopte piškotový dort na pečicí papír a odstraňte použitý pečicí papír. Pro ještě estetičtější výsledek potřete ganache po druhém otočení piškotového dortu (na hladkou stranu). Nechte si 250 g ganache na potření piškotového dortu.

Fáze 8 /13

Před válením dort dejte do lednice, dokud ganache lehce neztuhne.

Fáze 9 /13

Dort srolujte po šířce nechte 3 cm okraje.

Fáze 10 /13

Před řezáním šneků dejte rolku na 2 hodiny do lednice.

Fáze 11 /13

Chcete-li získat 8 stejně velkých šneků, rozřízněte rolku na polovinu, pak každou polovinu na polovinu a poté každou čtvrtinu znovu na polovinu.

Fáze 12 /13

Ozdobte svých 8 šneků položením dvou čtverečků mléčné čokolády kolem okrajů. Použijte zbylou ganache, aby držely na místě.

  • 1 Mléčná čokoláda

Fáze 13 /13

Máslový krém připravte smícháním másla a moučkového cukru v míse. Pomocí dvou teček máslového krému udělejte šnekům oči. Udělejte v ganache čajovou lžičkou zářez, abyste vytvořili ústa. Zaoblená část lžičky vytvaruje ústa. Můžete také použít špičku nože namočenou v troše ganache k vytvoření zorniček očí. Na ozdobu můžete použít i kornoutek.

  • 15g Máslo
  • 20g Moučkový cukr