Čokoládové makronky - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Čokoládové makronky

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 4 hod. 8 min
  • Příprava
    50 min
  • Vaření
    18 min
  • Chlazení
    3 hod.

Přísady

6 os.

  • 1 Čokoládová ganache

  • 105 g Moučkový cukr

  • 8 g Neslazený kakaový prášek

  • 112 g Mleté mandle

  • 82 g Vaječné bílky

  • 112 g Cukr

  • 23 g Mouka

Příslušenství

  • Flex metla
    Flex metla

Příprava

Fáze 1 /15

Tento recept vyžaduje základní přípravu: čokoládová ganache. Máte ji již připravenou, než budete pokračovat v tomto receptu? Pokud ne, recept na čokoládovou ganache najdete v bloku "Příprava" návratem na hlavní obrazovku receptu. Příprava trvá 10 minut a 3 hodiny odležení v lednici.

  • 1 Čokoládová ganache

Fáze 2 /15

Udělejte čokoládovou ganache podle receptu a dejte na 3 hodiny do lednice.

  • 1 Čokoládová ganache

Fáze 3 /15

Plech vyložte pečicím papírem.

Fáze 4 /15

Do velké mísy prosejte moučkový cukr, neslazený kakaový prášek a mouky a mleté mandle. Smíchejte.

  • 105g Moučkový cukr
  • 8g Neslazený kakaový prášek
  • 112g Mleté mandle
  • 23g Mouka

Fáze 5 /15

V samostatné misce odvažte cukr.

  • 112g Cukr

Fáze 6 /15

Přidejte vaječné bílky do mísy přístroje. Stiskněte "Start". Když začnou mít pěnovou konzistenci, přidejte polovinu cukru a nechte program běžet. Když bílky ztuhnou, přidejte zbývající cukr a počkejte na ukončení programu.

  • 82g Vaječné bílky
  • Flex metla

Fáze 7 /15

Troubu předehřejte na 140 stupňů. Vyšlehané bílky přidejte k prosátým ingrediencím a jemně promíchejte stěrkou.

  • 82g Vaječné bílky

Fáze 8 /15

Vložte těsto do cukrářského sáčku vybaveného hladkou tryskou o průměru 10 mm.

Fáze 9 /15

Na plech s pečícím papírem vytvořte malá, rovnoměrně rozmístěná kolečka o průměru 3 cm.

Fáze 10 /15

Pečte asi 18 minut.

Fáze 11 /15

Vyjměte plech z trouby a nechte makronky na plechu na několik minut zchladit.

Fáze 12 /15

Vezměte pečící papír s makronkami z plechu, položte ho na pracovní plochu a nechte makronky zcela vychladnout.

Fáze 13 /15

Odloupněte je a spárujte podle velikosti.

Fáze 14 /15

Vložte ganache do cukrářského sáčku sáčku vybaveného 10 mm hladkou tryskou.

Fáze 15 /15

Makronky naplňte krémem a slepte je. Před podáváním nechte 3 hodin v lednici odpočinout.