Čokoládové makronky
- Celková doba 4 hod. 8 min
- 50 min
Příprava - 18 min
Vaření - 3 hod.
Chlazení
Přísady
6 os.
1 Čokoládová ganache
105 g Moučkový cukr
8 g Neslazený kakaový prášek
112 g Mleté mandle
82 g Vaječné bílky
112 g Cukr
23 g Mouka
Příslušenství
Flex metla
Příprava
Fáze 1 /15
Tento recept vyžaduje základní přípravu: čokoládová ganache. Máte ji již připravenou, než budete pokračovat v tomto receptu? Pokud ne, recept na čokoládovou ganache najdete v bloku "Příprava" návratem na hlavní obrazovku receptu. Příprava trvá 10 minut a 3 hodiny odležení v lednici.
Fáze 2 /15
Udělejte čokoládovou ganache podle receptu a dejte na 3 hodiny do lednice.
Fáze 3 /15
Plech vyložte pečicím papírem.
Fáze 4 /15
Do velké mísy prosejte moučkový cukr, neslazený kakaový prášek a mouky a mleté mandle. Smíchejte.
Fáze 5 /15
V samostatné misce odvažte cukr.
Fáze 6 /15
Přidejte vaječné bílky do mísy přístroje. Stiskněte "Start". Když začnou mít pěnovou konzistenci, přidejte polovinu cukru a nechte program běžet. Když bílky ztuhnou, přidejte zbývající cukr a počkejte na ukončení programu.
Fáze 7 /15
Troubu předehřejte na 140 stupňů. Vyšlehané bílky přidejte k prosátým ingrediencím a jemně promíchejte stěrkou.
Fáze 8 /15
Vložte těsto do cukrářského sáčku vybaveného hladkou tryskou o průměru 10 mm.
Fáze 9 /15
Na plech s pečícím papírem vytvořte malá, rovnoměrně rozmístěná kolečka o průměru 3 cm.
Fáze 10 /15
Pečte asi 18 minut.
Fáze 11 /15
Vyjměte plech z trouby a nechte makronky na plechu na několik minut zchladit.
Fáze 12 /15
Vezměte pečící papír s makronkami z plechu, položte ho na pracovní plochu a nechte makronky zcela vychladnout.
Fáze 13 /15
Odloupněte je a spárujte podle velikosti.
Fáze 14 /15
Vložte ganache do cukrářského sáčku sáčku vybaveného 10 mm hladkou tryskou.
Fáze 15 /15
Makronky naplňte krémem a slepte je. Před podáváním nechte 3 hodin v lednici odpočinout.