Pizza Margarita
- Celková doba 45 min
- 5 min
Příprava - 20 min
Vaření - 20 min
Chlazení
Přísady
6 os.
1 Těsto na pizzu
3 Stroužky česneku
3 pl. Olivový olej
800 g Rajčata ve vlastní šťávě
2 pl. Cukr
1 čl Provensálské bylinky
1 pl. Balzamikový ocet
100 g Sýr mozzarella
Příprava
Fáze 1 /8
Tento recept vyžaduje základní přípravu: těsto na pizzu. Máte ji již připravenou, než budete pokračovat v tomto receptu? Pokud ne, recept na těsto na pizzu najdete v bloku "Příprava" návratem na hlavní obrazovku receptu. Příprava trvá 15 minut a 2 hodiny odležení v lednici.
Fáze 2 /8
Hotové těsto přendejte na moukou posypanou pracovní plochu, těsto vytvarujte do tvaru koule a nechte 15-20 minut kynout.
Fáze 3 /8
Česnek nasekejte nadrobno. Poté rozehřejte olivový olej a na pánvi na něm zlehka orestujte nasekaný česnek.
Fáze 4 /8
Rajčata slijte a na mírném ohni duste 5–7 minut.
Fáze 5 /8
Přidejte k rajčatům cukr, sůl, ocet a provensálské bylinky.
Fáze 6 /8
Těsto rozválejte válečkem a vytvarujte kruh.
Fáze 7 /8
Pizzu potřete rajčatovou omáčku a posypte sýrem mozzarella.
Fáze 8 /8
Pečte v předehřáté troubě na 250 stupňů 8-12 minut.