Smetanová pizza se sýrem ricotta a brokolicí
- Celková doba 24 min
- 10 min
Příprava - 14 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
1 osoba
50 g Brokolice
1 pl. Olivový olej
1 špet. Jemnozrnná sůl
40 g Ricotta
7 g Smetana ke šlehání
1 pl. Olivový olej
0.5 pizza Těsto na pizzu
0.25 kulička Buvolí mozzarella
0.5 pl. Italské koření
7 g Strouhaný parmezán
Několik lístků bazalky
Sůl a pepř
Příprava
Fáze 1 /6
Rozdělte brokolici na jednotlivé růžičky. Nakrájejte je na menší kousky. Vložte je na 2 minuty do vroucí osolené vody a poté do ledové vody. Pečlivě je osušte. Ochuťte olivovým olejem a jemně osolte. Dejte stranou. V malé nádobě smíchejte ricottu a smetanu ke šlehání. Dochuťte solí a pepřem.
Fáze 2 /6
Talíř potřete olejem a rozprostřete na něj těsto na pizzu.
Fáze 3 /6
Na těsto rozetřete v rovnoměrné vrstvě ricottu a ponechte úzký okraj. Mozzarelu nakrájejte na tenké plátky. Položte ji na pizzu. Velmi jemně osolte a opepřete a posypte italským kořením. Pizzu posypte růžičkami brokolice. Posypte parmezánem.
Fáze 4 /6
Začněte péci.
Fáze 5 /6
Ozdobte několika lístky bazalky.
Fáze 6 /6
Podávejte s čerstvým salátem.